Bakalářka

Žádné ukecané články z toho zeleného blogu? Mrtvé RSS? Jojo, mám teď hodně věcí, které musím zařizovat – Erasmus, bakalářku, práci… A pochybuji, že to do budoucna (do ledna) bude nějak výrazně lepší, školy bude jen přibývat. Ale nebojte, jsou to jen výmluvy. Popravdě nepíšu spíš proto, že nemám teď nějak chuť :) .

Aby vám nebylo smutno, podělím se o téma své bakalářské práce. Vybral jsem si ji dnes odpoledne. Ne, později už to skoro nešlo, termín je půlnoc ;) . Já vím, čekali jste, že ten nadpis je k článku o nějaké vnadné slečně s Bc. před jménem, ale bohužel, na to si můj bložínek musí ještě počkat.

Evidence geografických tras uživatele (Evidence of user's geographic traces)

  • Vedoucí: Hruška Tomáš, prof. Ing., CSc., UIFS FIT VUT
  • Přihlášen: Javorek Jan
  • Zadání:

  • Prostudujte dostupné webové služby typu mapy, nadmořská výška, počasí apod.

  • Navrhněte řešení, kde si uživatel může vyznačit trasu a zjistit kromě běžných statistik také její výškový profil i jiné informace kombinací různých webových podkladů, popřípadě integrací dalších formátů jako je import ze zařízení GPS.
  • Realizujte ukázkovou webovou aplikaci uvedených vlastností.
  • Zhodnoťte možnost připojení dalších služeb, API, moderních technologií jako mikroformáty, sdílení uložených tras s jinými uživateli apod.

Zadání je moje vlastní. Jako obvykle musím být něco extra a kliknout si na něco předem vymyšleného v informačním systému by mé ego nesneslo :D . Taky jsem rád, že mám vedoucího, jakého jsem si tak nějak skoro od začátku přál, že to bude něco, co mě bude bavit, že se naučím spoustu nových věcí a ještě si budu mít kam evidovat trasy z běhání.

Příště zkusím oživit blog nějakými zážitky s obíháním institucí ohledně Erasmu. Ale teď už honem, pustit si House a spát, zítra mě čeká spousta povinností :) .