Blog v novém

V lednu tohoto roku jsem si řekl, že by bylo dobré svůj blog konečně nějak vyšperkovat. Už dlouho byl v základním vzhledu WordPressu a protože mě čekalo vydání pobuřujícího článku, chtěl jsem něco reprezentativ­nějšího. Jak to dopadlo? Napsal jsem si vlastní blog a článek vydám až nyní, za půl roku od ohlášení. Poučení: Honzo, už nikdy neredesignuj svůj blog :)

Jak jsem naznačil v úvodu, začalo to tím, že jsem zkoušel nějak ohnout WordPress, aby mi vyhovoval. Jenže to byl takový bolehlav, že jsem se rozhodl napsat si vlastní blog v Nette. Proč?

WordPress má spoustu funkcí, ale ne ty, které potřebuji. Integrace s Texy! je v administraci minimální. Spojit WordPress s nějakými dobovými vymoženostmi je naprostý porod. Přidat jednu dvě blbé funkce je práce s nekvalitními pluginy na celý den. A přitom co mi WordPress nabízí? Out-of-box administraci? Jo, to je hezký, jenže mi překážela a používal jsem z ní 1 % funkcí. K čemu mi takový systém je? Navíc designovat template pro WordPress pro mě byla vždy noční můra…

No, ať už to bylo jak chtělo, rozhodl jsem se napsat si svůj blog „za večer“ v Nette a WordPress zavrhnout. A opravdu, velkou část blogu jsem měl za víkend. Jenže pak přišly termíny v práci, škola, práce, škola… A blog stále nebyl hotový. V mezičasech jsem raději jel na kolo ven, než abych zase seděl u počítače a hrál si s blogem. Nárazově jsem vždy udělal větší kus, ale většinou práce prostě stála.

Takže asi tak. Tento víkend jsem konečně dodělal poslední kousky, a tak je blog zase zpět, v plné kráse. Po dlouhé pauze teď snad budou články přibývat ve větší hustotě. Administrace blogu mi teď totiž opravdu vyhovuje a nestrávím 30 minut jen vložením obrázku tak jak chci já. A taky proto, že mi to psaní už chybělo :)