Jak jsem ublížil svému deníčku

Několik měsíců se na blog.javorek.net nic nevyskytovalo, protože jsem si omylem smazal databázi a nesehnal zálohu blogu.

obrázek

Na svůj (mimochodem výborný) hosting jsem nahrával testovací aplikaci pro vývoj ConcertInu a omylem jsem smazal data z databáze, která náležela mému blogu.

Zálohu nemám a u hostera jsem ji neměl zaplacenou, ačkoliv stojí pár korun měsíčně navíc. U poskytovatele měli nějakou zálohu, ale shodou nešťastných náhod až z doby, kdy jsem spustil tento nový blog – takže asi tak stejnou zálohu, jako jsem měl doma na laptopu.

Nedalo se nic dělat. Některé články to schytaly a zmizely v propadlišti digitálních dějin, některé jsme s kamarády povytahovali z Google Cache. Střípky jsem uschoval a subdoménu odstavil. Nebyl čas ani chuť to řešit.

Vrátil jsem se k tomu až dnes. Je to taková malá vánoční radost. Poskládal jsem ze záloh články, přepsal je zpět do Texy! syntaxe, spravil komentáře, doladil nějaké chyby… Nejvíce práce dal samozřejmě strašně dlouhý článek o FITu, ale naštěstí mi to usnadnila nějaká starší verze z dob, kdy byl ještě rozepsaný.

A to je celé. Teď už si zase můžu na blogu stěžovat na celý svět a nebudu to muset říkat jenom klukům v sauně ;)