Menší facelift (s rezignací)

Dneska Včera v podvečer jsem si byl k optikovi pro nové brýle. Docela fajn, akorát že jsou s ostřejšími skly, tak kolem mě všechno trochu plave. Uff. Prodělal jsem tak menší redesign své úvodní obrazovky :D . Protože dokud se neuzdravím z chřipky a nedostanu chuť se fotit, nemáte žádnou šanci si změnu užít, připravil jsem k fyzickému redesignu hlavy i jeden virtuální – přemaloval jsem Javorové lístky.

Než začnete odpovídat na otázku, kterou nepoložím a předhánět se v názorech na to, jak to mohlo být jiné či lepší, tak nastíním průběh změn. Trošku. Protože jsem nemocný, nevěnuji se všemu čemu obvykle a protože jsem líný a nezodpovědný, nevěnuji se ani tomu, čemu mám. Tak vznikl určitý nepatrný dvoudenní prostor pro namalování nového designu blogu. Malou výhovorkou může být to, že budu v blízké době potřebovat WordPress implementovat pro klienta – potřeboval jsem se s ním naučit více a hlavně mu měnit vzhled. Na to je nejlepší zmršit nějaký svůj web a prodírat se úskalími v zaslepení touhou a nadšením plýtvat časem na svoje vlastní projekty.

Mno, vzhled vyšel už z de facto druhého návrhu a podle toho asi trochu vypadá. Podepsalo se na něm také to, že jsem nikdy design pro blog dříve nedělal. Popravdě, strávil jsem koukáním do té zelené barvy už tolik hodin, že bych to teď nejraději zmuchlal a zahodil, ale protože si zase trochu přecejen vážím ušlého času a navíc bych si nerad muchlal (a už vůbec někam házel) displej, nechám už to tak. Jelikož se k nějakému redesignu či úpravám asi hned tak nedostanu, nezbývá nám, než si zvyknout ;) .

Mělo to vypadat ještě trošku jinak, ale to až časem, teď už nemám náladu. Odstranil jsem poslední písničky z Last.fm, protože stejně nebyly poslední a navíc mi kvůli nim na web chodili zoufalci, kteří hledali v Googlu třeba U2, Green Day mp3, apod. Přidal jsem vyhledávání a zavedl podporu Gravatarů.

Je tu ještě dost věcí, které by potřebovaly doladit. Navíc, WordPress je tak trochu prase a místo nějakých šablon má jakýsi mnoholičný lektvar z PHP a XHTML. Ale co. Všechno je jednou poprvé a až zase budu někdy dělat facelift, bude to třeba vypadat líp.

Rezignace

Nový design nebude. Nelíbí se mně ani vám. Raději jsem se měl vyfotit s novýma brýlema :) . Zatím trošku upravím stávající design.