O čem už nenapíšu

Tak jsem se probíral rozepsanými články a náměty na články na blog. Zjistil jsem, že pokud něco člověk nenapíše, když nad tím přemýšlí, tak už o tom nenapíše nikdy. Svět se mění moc rychle a námět prostě už potom není aktuální. Dost jsem jich smazal a zbylo mi asi 18 konceptů, převážně názorových. O čem se tedy už na tomto blogu nedočtete?

Chtěl jsem napsat ještě nějaké články o Finsku a o cestě domů, ale už je to prostě daleko. To podstatné je na fotkách a videích. Mě už o tom psát nebaví. Z velké části také proto, že neumím psát stručně a vím, že pokud bych chtěl plně zachytit své pocity a dojmy, musel bych napsat dlouhé články. Na těch fotkách a videích to vynikne lépe. Nenapíšu o Vappu, ESN Sea Battle, půlnoci na pláži bez tmy. Nenapíšu už ani o neopakovatelné a úžasné přírodě v národním parku Oulanka.

Také jsem měl spoustu nápadů na nástroje, programy zdarma a všelijaká řešení problémů pro Windows. To už taky není aktuální, v podstatě potichu a jediným rozhodnutím jsem konečně přešel na Linux. Tím pro mě samozřejmě přestává mít smysl psát o tom jaký je dobrý webový server na Windows, jaké jsou prima zdarma nástroje na to a tamto, jak si do střev Windows nainstalovat Linux, nebo jak Windows zachraňovat, když se vám na nich něco fakt hodně rozbije. Chtěl jsem napsat třeba i o věcech jako NetHDD, ale v době Dropboxů už to taky nemá smysl.

Takže rada do budoucna – buď napsat hned, nebo se na to vykašlat. Nebo to aspoň twítnout, pokud je to třeba jen nějaký tip. Twitter samozřejmě taky změnil moje uvažování a pokud chci sdělit něco, co se dá opravdu do těch 140 znaků napsat, udělám to, než abych psal něco delšího sem na blog. Tím pádem už sem nepíšu tak často a o kdejaké blbině.

Kam se budou Lístky vyvíjet dál? Kam je vítr zanese :) . Dříve byly hodně o básničkách, ale teď na ně nějak není inspirace. Budou o tipech pro Linux, o Internetu, softwaru, webdesignu. Ale narostou i nějaké lístečky o názorech nebo zajímavostech z běžného světa. A samozřejmě nebudou chybět články, na nichž se vybouřím, až mě zase něco naštve ;) . Začal jsem tady 13. 8. 2007, takže si dovolím, když už se blíží ten Silvestr, popřát tomuto blogu, aby se za zájmu všech svých dvou čtenářů v pořádku dožil svých třetích narozenin :) .