Druhé brněnské PyVo

obrázekKamarád Michal Švec se na Twitteru zmínil o setkání programátorů v Ruby a já se zeptal, jestli něco takového není i pro Python. Prý nikde nic, tak že to mám zorganizovat. A že prý nevadí, když tam o tom Pythonu budu vědět ze všech nejméně :)

No a tak se stalo. Nejdříve jsem navázal spolupráci se slovenskými Pyonýry pod taktovkou Synopsiho, dohodlo se první setkání jen tak v kroužku u piva a když šel vidět zájem a nadšení, začali jsme s Michalem Janíkem, jenž mi nabídl pomoc při zařizování, plánovat něco většího.

A já jsem moc rád, že to včera proběhlo, že to byla zábava, že se to líbilo a že jsme se něco nového přiučili a poznali nové lidi.

Předně bych chtěl poděkovat už zmiňovanému Michalovi, který mi pomohl s organizací. Rozdělili jsme si úlohy asi tak, že on zajistil infrastrukturu a já dělal propagaci a zajistil přednášky.

Ty měli Petr Jocho Joachim a Martin Sputnikus Putniorz. Petr nám řekl o tom, jak na Djangu v Seznamu stavěli backend nového Super.cz, Martin se následně rozpovídal o cloudech pro Python, hlavně o ep.io, tzv. „pythoním Heroku“.

obrázek

Následně jsme se zabrali do volné diskuse a do samotného pyva. Povídat si bylo určitě o čem, jelikož se nás u stolu sešlo přes 15 lidí a mnozí měli docela zajímavé příběhy ať už o Pythonu nebo jen tak ze života a studia. Měli jsme návštěvu z Finska, zahraniční kluky mluvící jen lámanou češtinou, Seznamáky, studenty, nestudenty, pracanty i experimentátory, webaře i newebaře.

Díky všem za účast, jsem moc rád, že jste přišli a uvidíme se nejpozději na příštím PyVu! :) A pokud to nemáte daleko do Bratislavy, můžete zajít na jejich PyVo s Rubyslavou už tento čtvrtek.

Pokud vám něco říká Python a rádi s námi někdy zajdete na #PyVo, sledujte @naPyvo!