Stránka s projekty

Tak jsem dnes spustil část webu zaměřenou na své projekty. Najdete ji na adrese http://work.javorek.net/.

obrázek

Čtverečky

Designově to není nic geniálního, ale ani nemělo být. Snažil jsem se najít nějaký univerzální vzhled, jenž bude spíše „užitkový“ než krásný. Ten, co jsem vymyslel se mi docela líbí (mám rád čtverečkovaný papír :D ) a je jednoduchý, takže mi dovoluje zůstat líný. A to je důležité, protože většinou nemám moc náladu vytvářet složité projektové weby například k aplikacím v php, které jsem napsal za pár hodin.

Na web jsem natlačil všechny své dosavadní projekty. Svůj „domeček“ tam má trio Espaňa (ohledně níž jsem se stále nerozhodl), Hlad a táborový web, doplněné o malé „odpolední“ aplikace jako jsou SMS na T-Mobile nebo morseovka.

Joss

Úplnou novinkou je pak Joss, což je minimalistický… Kdovíco :D . Nazývat to frameworkem nebo redakčním systémem by bylo asi přehnané… Je to malý systém postavený na Texy! a vydaný pod GNU GPL, jež velmi usnadňuje tvorbu malých webů. Napsal jsem k němu kompletní českou dokumentaci do readme, takže je docela dobře k dispozici. Aplikaci hodlám v budoucnu dále vyvíjet a obohacovat. Nedělám to kvůli touze po open source slávě nebo protože se nudím a tak po nocích programuji, ale jednoduše proto, že mi takový prográmek chybí a zároveň si jej nechci nechat pro sebe. Prioritou při programování je nyní ale můj názor a nelze ode mne čekat, že bych se ohlížel na druhé.

Dress code

V rámci postupné a pomalé reorganizace celého svého webu jsem dodatečně kvůli sjednocení vzhledu redesignoval i stránku domácího serveru a mikrowebík na školním serveru.