Twitter sem, Twitter tam

Twitter je služba, kam se zaregistrujete a můžete tam psát krátké textové zprávy (omezeno počtem znaků na něco přes sto). Mikroblog se tomu prý říká. Přidávat příspěvky lze tuším naprosto všelijak, od webu přes IM po SMS.

Koncept tohoto mne asi nikdy moc nezaujal. Přijde mi to jako jedna z dalších internetových nástrah, které by se daly označit za waste of time a je dobré se jim vyhnout. Pokud mám něco používat, musí mi to něco dávat. Na službách, které mi nic nedávaly a jen jsem s nimi ztratil sem tam trochu času, jsem si zrušil účet. Last.fm mám proto, že miluji hudbu, DeviantArt proto, že tvořím, LinkedIn proto, že mě baví se „spojovat“ ve firemní sféře a koukat po lidech, co vlastně umí a co dělají či dělali. Mají všichni náctiletí profil na Líbímseti? Zkusil jsem, ale nějak jsem nepřišel na to, v čem je vtip. Se všemi jsem se spojil, nahrál fotky, vyplnil profil… a co? Jsou tam diskuse (ztráta času), chat (ztráta času)… No prostě je to k ničemu. Ano, je mi 20, asi jsem z toho vyrostl, ale fakt nevím, k čemu je mi dobrá taková služba. Co by mi měl dávat Twitter?

Sice jsem někde nedávno četl, že i zpráva o tom, že na Marsu našli vědci vodu, byla jako první na Twitteru. A podobně. Ale to beru jako haluz :) . Já asi stále nevidím ten přínos pro člověka – tvůrce příspěvků na Twitteru a asi ani pro člověka čtenáře. Je to asi jako všem vnucovat informaci, co poslouchám, na co se koukám, co záložkuji… Přitom to nikoho nezajímá a nikdo to nesleduje, protože… prostě proto, že život funguje jinak. Jsem rád, když si mí přátelé čas od času prohlédnou mou fotogalerii. Jaký film jsem viděl nebo co jsem dnes poslouchal, je myslím nezajímá. Kdybych se měl třeba já zajímat o to, co poslouchá či dělá mých 40 přátel, asi celý den netrávím ničím jiným než sledováním jejich statusu na IM nebo čtením Twitteru.

Twitter na mých oblíbených Weblozích, Twitter u mého oblíbeného Čermáka, Twitter na mém oblíbeném phpFashion. Ach jo. Aspoň že ten Twitter z Weblogů je trochu vtipný a přínosný… No stejně Weblogy sleduji z RSS, takže na jejich web se skoro nedostanu… Ale obecně, přijde mi, že je přetwitterováno… Přegoogleikon­kováno… Přetřivideováno… A tak. Všeho moc škodí a tyto fenomény, nebo chcete-li druhy moru, mě začínají nudit a otravovat. A pak mám tendence psát na blog takové zvláštní články o ničem, které jen kritizují zálibu někoho jiného… Sice pro mne nepochopitelnou zálibu, ale koho to zajímá, že :) . Myslím, že se těším na blížící se dovolenou ;) .