Kam běhám

Zima nezima, jaro nejaro, běhat se dá pořád. Není sníh a nic nepřekáží oddávat se svěžímu protáhnutí :) . Dneska jsem si připravil malého průvodce svými nejčastějšími trasami. Nevím, kolik mají kilometrů, protože se mi to nechce měřit, ale třeba vám i tak budou inspirací, pokud se vyskytujete někde v jejich blízkosti. Obrázky jsou klikací.

Na čerstvý vzduch

obrázek

Palackého vrch. Na této malé trase jsem začínal běhat a dodnes jsem ji neopustil. Pokud se chci jen tak na chvíli proběhnout a strávit 45 minut na čerstvém vzduchu, využívám přesně tuto trasu, případně s malými obměnami. Mám ji hned za rohem a i se sprchou mi zabere hodinku, což je čas, který lze, myslím, obětovat téměř kdykoliv. Palačák je mým nejčastějším cílem.

Polem, nepolem

obrázek

Trasa na přehradu je pro dny, kdy se chci zničit :) . Není opravdu velký problém zaběhnout z Králova Pole k přehradě a zpátky, krajina je vesměs rovinatá a spíše je to trasa náročná na výdrž, než na chvilková vypětí. Tomu odpovídá i její délka. Vede pěknými lokalitami přes Palačák, kolem Komína, u hráze, po polích, kolem medláneckého sportovního letiště a Medláneckých kopců.

Běhej!

Jeden odkaz na závěr – znáte běhej.com? Pokud hledáte zajímavé a nové trasy, určitě se vám bude líbit třeba tato rubrika. Ta se také na rozdíl od mého článku věnuje celé republice. Nebo co takhle zajímavá poznámka o konvertování svých bližních? :D