Skvělý mikrofon pro laptopy

Je to už hafo járů, co sem si ve štatlu kópil fešný počítaci bazmek, jakésik DELL Inspiron 6400… Když mi nefachčil Skype kvůli mikrofonu, zabrousil jsem do diskusí a zkusil zjistit proč. Nemohl jsem totiž ani přijít na to, kde se nachází. Jaké to bylo překvapení, když jsem zjistil, že žádný nemá :) . Zašel jsem do obchodu a koupil za kilo první mikrofon, co měli – takový ten klasický stolní. Ten však nedávno dosloužil a já musel na lov znovu. Co mi nabídli v obchodě mě mile překvapilo.

obrázek

Jak vidíte na obrázku, pro laptopy jako dělaný. Je to tvarovatelná černá tyčinka s jackem na jednom konci a mikrofonem na druhém. Používám ho několik měsíců a opravdu mi dokonale vyhovuje. Nastavit jde dle libosti, dá se s ním perfektně cestovat, je téměř nezničitelný… prostě skvěle vymyšlený. Cenově vychází asi stejně jako ten stolní. Bohužel už neznám konkrétního výrobce, ale chtěl jsem spíš ukázat, že něco takové existuje a máte se po tom ptát v obchodech :) .

Možná si řeknete, že laptopů bez mikrofonu moc není, ale zjistil jsem, že jich je docela dost. Dobrým důvodem pro koupi výše zobrazené žížalky je ale i fakt, že laptopové repráčky často disponují dost tristní kvalitou zvuku a ještě v nich jde slyšet chroupání disku či jiných komponent, pokud jsou nablízku (téměř vždy jsou). V případě, že člověk často volá, hodí se takový externí mikrofon mít.