Týdenní poznámky #27: Státní svátek a dokončení kapitol o OSVČ

Utekl další týden (16.11. — 20.11.) a tak stejně jako minule sepisuji, co jsem dělal a co zajímavého jsem se naučil. Především se snažím rozvíjet junior.guru. Nemám šéfa, kterému bych reportoval každý svůj krok, ale mám podporovatele, a ty by mohlo zajímat, jestli se neflákám. Taky je to způsob, jak se sám doma nezbláznit a nepropadat pocitu, že je zase pátek a já jsem přitom nestihl nic udělat.

Poznámky
Fotka od Honzy Kahánka

V pondělí jsem si vzal dovolenou a udělali jsme si prodloužený víkend. Riskli jsme jízdu vlakem (jak lze vidět na počtu přečtených a sdílených článků na konci poznámek) a provětrali jsme se prací a výlety v přírodě u rodiny na Zlínsku, což bylo dost osvěžující. Tento pracovní týden měl tedy jen středu, čtvrtek a pátek. Nic velkolepého jsem tudíž neudělal a zkusím psaní poznámek vměstnat do 15 minut. Než se uvaří vajíčka na večeři. Třeba se to povede. Většinou je píšu víc jak hodinu.

  • V průběhu středy jsem odpovídal na e-maily aj. zprávy od lidí, které jsem ignoroval během dovolené. Jak tu větu píšu, tak jsem si uvědomil, že některé pořád ještě ignoruji a měl bych jim odepsat 😱 Po obědě mi přišlo, že je venku příliš hezky na to, abych seděl doma, takže jsem se jel projet na kole 🤷‍♂️
  • Organizátoři brněnského Pyva se ozvali s tím, že už týden slibuju anotaci k přednášce, tak jsem něco vyplodil. Bude to online, přijďte! Přednášku jsem ještě nezačal připravovat, to musím zvládnout příští týden.
  • Můj experimentální hlídač politických stran odchytil první zajímavou změnu. LIST skončil.
  • Odstranil jsem výrazné sekce v příručce, které prosily lidi o to, aby mi přispěli. Měly nulovou konverzi, nikdo mi i přes velkou návštěvnost příručky nepřispěl, takže jsem si řekl, že se na to asi musí jinak a takhle tam jen zabírají místo.
  • Anketu o Discordu (viz minulé poznámky) jsem udělal i na Facebooku. Diskuse pod příspěvkem mě přesvědčila, že to mám asi fakt udělat.
  • Celý čtvrtek a pátek jsem pracoval na přepsání kapitol o OSVČ, které chci přidat do příručky (viz předminulé poznámky). Už mi to leze i ušima. Snažil jsem se zapracovat veškerou zpětnou vazbu a zároveň to pojmout i trochu jinak, aby text nebyl jen o tom, co za hrůzy na OSVČ všude číhá, ale poskytoval i nějaká konstruktivní řešení, pokud do toho člověk chce fakt jít. Snad už to v řádu jednotek dnů vydám.
  • V Europa Universalis IV. se mi podařilo vyřešit vzpouru Janičářů a konečně do své Osmanské říše anexovat Sýrii, která už mi přerůstala přes hlavu. Tím jsem vyřešil hromadu interních problémů a už mohu opět radostně ničit zbytek Evropy, Asie i Afriky.
  • Mezitím vším mě synovec na Duolingu předběhl v celkovém XP 🤨
  • Koukal jsem na nové počítače. Mára pobavil, z komentářů: "10:25 Ten pocit když zjistíš, že si vyhodil 100 000 Kč do kanálu". Tady Filippo Valsorda dokumentuje, co mu na nových Apple čipech funguje a co ne. Ještě mrknu na nějaká videa, ale kupovat staré Macy asi nedává smysl. Koupím nový Air a svůj současný MacBook 12" s odvařeným displejem si chvíli nechám jako zálohu, kdyby něco nejelo. Až tato doba pomine, nejspíš ho prodám na náhradní díly, jelikož displej měnit už nechci a s tímto je neprodejný i nedarovatelný.

15 minut to nebylo, ale i ta půlhodina je asi dobrý výkon.

Co mě zaujalo

Když si něco přečtu nebo poslechnu a líbí se mi to, sdílím to na Pocketu. Od posledních poznámek jsem sdílel toto:

Vygenerováno pomocí pocket-recommendations.